maandag 23 juli 2012

IJskoude afrekening met prei en ijsthee

Weer een rijtje prei, het zijn er meer dan ik dacht. Mijn gedachten gaan op de loop tijdens dit saaie klusje. We gaan terug naar het einde van de jaren 90.

De kinderen hebben privé een telefoonlijn gekregen voor een internetverbinding. Wij stellen een limiet van 10,00 gulden per kind per maand. Dat is 40,00 per 2 mnd. Ze surfen de wereld af, spelen spelletjes zitten op msn, echte online wereldburgers. Een aapje vertelt iedere dag grapjes, die is wel het coolst. Het lastigste was wel dat er ieder keer verbinding gemaakt moest worden, weg met die beveiliging.

 Een maand later trok ik wit weg bij het openen van de rekening 1250,00. De deal werd terugbetalen met vakantiewerk.
Prei zetten. Ze waren stoer de kids en kwamen s Avonds vies terug, met hele verhalen. Tuinbonen, bloemen in de kas en radijs. Het was toch een mooie periode. De rekening werd voor het grootste deel terug betaalt en de beveiliging stond al lang weer aan.  Als ze thuis kwamen dronken we ijsthee aangelengd met rabarbersap.Recept: Zet sterke zwarte thee. Laat deze afkoelen. Kook rabarber met veel suiker en aanhangend water. Je kunt rabarber binden met wat maïzena, maar wij scheppen het overtollig vocht eraf en doen dit door de ijsthee. Heerlijk verkwikkend en fris.

3 opmerkingen: