vrijdag 8 februari 2013

Van vaatwas hel naar een Twinstar leven


Van hel naar hemel en weer terug?


De Twinstar komt hij staat op het parkeerterrein in zijn folie te popelen om op zijn plek neergezet te worden.

Op de horecava waren we als een blok gevallen voor de glimmende krachtpatser vol technisch vernuft en charmante eigenschappen van geruisloos een berg naar en  fysiek  zwaar werk uit handen nemen.


Dood als een pier
Onze oude Kreft die we 18 jaar geleden tweedehands kochten kookte van verontwaardiging en na een diepe zucht stopte ze er direct mee.

Dood als een pier
Onze afwas dame is op vakantie, de tijdelijke uitzendkracht niet bepaald snugger en snel.
Maar Kreftje mompelde: dat interesseert me geen zier.

Hmmm, das niet mooi de Twinstar komt pas over 6 weken. :'-((

Improviseren

De glazenwasser een voorladertje wordt zonder pardon in de afwaskeuken geplaatst en moet onder zwaar protest de vele vaat verwerken. Dat bevalt haar niet, ze is voor wat rekjes elegante glazen en niet voor de vele korven achter elkaar. Wat ruiken we daar? Jaja, een brandgeur.  Jasses wat een gedoe. Na enig onderzoek en een uurtje of 3 met de hand wassen is het probleem opgelost.

Service

Op de avond des afscheids Kreft schreven we natuurlijk direct een email naar Rhima. De volgende ochtend werden we gelijk gebeld. Een tijdelijke machine zou worden geïnstaleerd. Maar ja Kees had het oude voorladertje er al neer gezet. Gewend zijn wij ouwe horeca lieden direct te handelen. De Machine werd ons beloofd komt aan het einde van de week. Mooie service.

Gearriveerd

Daar staat dan de Twinstar 5 weken eerder in de sneeuw op weg onze afwaskeuken.


De Messias van de vaat. Vele uren later is haar buik voor de eerste keer gevuld met een immense hoeveelheid vaat. Vrolijk sproeien armen in het rond, onder blauw en rood licht. Het lijkt wel een discotheek.

Maar wat duurt het lang,dat was niet de bedoeling. Het is wel schoon op 1 rek na, logisch de arm kon daar niet draaien omdat er een plateau door de groefjes was gezakt.

Alles beter dan afgelopen week. Ik laad de machine uit en in en constateer dat er nog flink nagedacht moet worden om alles anders in te delen voor het team en juist beladen. Emotioneel uitgeblust val ik in m'n bed en droom van vrolijk dansende en glanzende vaat in de discotheek.

Wordt vervolgd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten