zondag 22 november 2009

Moleculair koken.

Er is niets mis met moleculair koken, maar er wordt net gedaan of dat het trendy eigentijds is Garen op lage temperatuur, geleren, vriezen (al dan niet met stikstof). Kortom het beheersen van de chemische technieken die verband houden met voedsel bereiden zijn dus helemaal niet trendy. Ik durf dan ook te beweren dat de hedendaagse moleculaire keuken een kwestie is van opgepoetst antiek uit de kast met een nieuwe commerciële verpakking.

De consument wordt weer eens graag verleidt door iets wat eigenlijk alleen maar lijkt, maar er niet werkelijk is.

Het inschakelen van geur, geluid, beeld om de smaak zo optimaal te beleven. Het is zo oud als de Romeinse tijd. De horeca is tegenwoordig, net als de mode industrie op een zielige manier op zoek naar de portemonaie van de consument. Zij laten zich leiden door die andere industrie media, uitgeverijen die alles al hebben uitgegeven en journalisten die het ook al eerder schreven.

Is het niet gewoon tijd, om te doen waarvoor je wordt gevraagd. In ons geval gewoon weg een lekker potje koken. Met producten van om de hoek, zonder eeuwig gezoek, naar dat stupide koketterie. Geef ons maar gewone en pure kokerij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten